Vino alături de noi!
Fii ambasador!
Help FAQ Info

Programul "EURO 200"

*** Informații detaliate puteți obține de la secretariatele unităților de învățământ.

Programul "Euro 200" pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2014.

Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximun 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei Naționale, conform legislaţiei în vigoare: Art 8(6) din Legea 269/2004: "(6) Acordarea ajutorului financiar, conform prezentei legi, se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării."

Legislaţia în vigoare

Legea 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare; (Click pentru descărcare)

Hotărârea de Guvern 1294/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare. (Click pentru descărcare)

Calendarul pentru 2013 este următorul:

TREBUIE REȚINUT!

Beneficiarii acestui ajutor trebuie să îndeplinească fiecare din următoarele condiţii:

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul a 200 de euro calculat la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru ultima zi a lunii precedente fără a se depăşi valoarea calculatorului.

Elevii care au dreptul de a beneficia de prevederile legii depun o cerere la secretariatul şcolii pentru achiziţionarea unui calculator, însoţită de documentele care fac dovada acestui fapt. Venitul lunar maxim pe cap de membru al familiei nu trebuie să depăşească suma de 150 lei;

Înstrăinarea calculatoarelor înainte de expirarea perioadei de trei ani de la achiziţia acestora este interzisă;

*** Descarcă de aici cerea de înscriere în programul "EURO 200"

Logo SSHB

Statut

În atenția membrilor

Important

Foto & Video

Arhivă

Fii cu noi și pe Facebook.
Dă un like paginii noastre oficiale.

Logo Facebook
free counters

Copyright © 2010 Sindicatul "Spiru Haret" Bacău. All rights reserved.
Termeni și condiții
Protecția minorilor