Comunicat de presă. 4000 de posturi din învățământ vor fi desființate

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI IMAGINE

4.000 de angajați din învățământ riscă să rămână fără locuri de muncă

 

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” solicită Primului Ministru Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului educației naționale nr. 4884/2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajați din învățământ.
„După ce, în urma comunicatului nostru din 31 august a.c., Ministerul Educației Naționale(MEN) ne-a acuzat de dezinformare, începând de ieri, în baza OMEN nr. 4884/2018, inspectoratele școlare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului școlar. Este vorba atât personal didactic de predare, cât și de personal didactic auxiliar și nedidactic. Grav este că MEN nici măcar nu a consultat federațiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condițiile în care legislația în vigoare îl obligă pe acesta să pună în discuția partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ. În condițiile în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ va acționa în judecată MEN pentru anularea acestuia. De asemenea, FSE „SPIRU HARET“ va asigura asistență juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizați“, a declarat Marius Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Menționăm că FSE „SPIRU HARET“ a atenționat încă de luna trecută că fondurile alocate pentru plata salariilor în sistemul de învățământ preuniversitar nu ajung până la sfârșitul acestui an, iar MEN încearcă, prin diverse metode – mai mult sau mai puțin legale – și prin presiuni asupra inspectorilor școlari generali și directorilor, să facă economii.

Departamentul Comunicare şi Imagine
Dragoş Constantin Neacşu

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap