Despre noi, „Spiru Haret” Haret Bacău

Sindicatul „Spiru Haret” Bacău a luat ființă la începutul anului 2010, adică la începutul celei mai negre perioade din istoria învățământului românesc postdecembrist. Nemulţumiți de lipsa de acțiune, nepăsarea și trădările sindicatelor care activau până atunci în învățământul din județul Bacău, o mare parte din profesorii de la Colegiul „Henri Coanda” din Bacău au decis să pună bazele unei noi formațiuni sindicale. Scopul era lupta reală, nu disimulată, pentru stopare abuzurilor la care corpul profesoral din România a fost supus, dar si recuperarea drepturilor confiscate ilegal de o putere incoșntientă și trufașă.

Din 12 martie 2010, Sindicatul „Spiru Haret” Bacău este afiliat la Federaţia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, cea mai activă federaţie sindicală din intrega ţară.

Încă din momentul înființării, Sindicatul „Spiru Haret” Bacău a luptat continuu pentru apărarea drepturilor corpului didactic din județ. Sindicatul „Spiru Haret” Bacău reprezintă o alternativă reală la celelate două forme sindicale care activează în învățământul județean. Sindicatul îşi propune să apere şi să promoveze drepturile prevăzute în legislaţia naţională, în pactele, tratatele şi convenţiile internaţionale ratificate de România sau la care România este parte semnatară.

În acest moment, formațiunea noastră sindicală este mai puternică, solidă și activă ca oricând. Suntem în plină luptă, într-o permanentă veghe și într-o continuă și rapidă expansiune. Acum, la cativa ani de la înființare, după toate succesele obținute, suntem mai deciși ca oricand să luptam cu abuzurile, să cerem respectarea legii, adică să creem un mediu absolut normal și productiv de lucru, propice corpului profesoral, elevilor, parinților, învățământului în esență.

Dacă vrei să vii alături de noi află că te așteptăm cu drag. Te așteptăm să faci parte din cea mai tânără, activă, dinamică și eficientă echipă! În Sindicatul „Spiru Haret” Bacău se pot înscrie toţi salariaţii din învăţământul preuniversitar si universitar din judeţul Bacău cât și din judeţele limitrofe.

Suntem în plină luptă și te chemăm și pe tine!

Vino în tabara câștigătoare! Vino alături de Sindicatul „Spiru Haret Bacău!
Nu uita niciodată – Suntem puternici doar împreună!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap