Informare privind acordarea indemnizației de instalare

Către:

UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

În atenția: Doamnei/Domnului Director

Spre știința: Liderului grupei sindicale

Membrilor de sindicat

Stimați colegi,

Conform Hotărârii nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare, art. 23, aliniatul 1: cadrele didactice beneficiază de o indemnizație de instalare echivalentă cu un salariu de bază corespunzător funcției, gradului sau treptei profesionale în care urmează a fi încadrat. Astfel:

(1) La încadrarea într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate după absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiază de o indemnizație de instalare echivalentă cu un salariu de bază corespunzător funcției, gradului sau treptei profesionale în care urmează a fi încadrat; în cazul medicilor și farmaciștilor, indemnizația de instalare se acordă, după terminarea stagiaturii sau a internatului, de unitatea sanitară unde s-au încadrat prin concurs.

În anumite condiții, conform ordonanței citate mai sus, mai precis articolului 2, prima de instalare poate fi echivalentă cu 2 salarii de bază.

(2) Indemnizația de instalare poate fi echivalentă cu două salarii de bază pentru acele localități unde atragerea specialiștilor se face cu mare greutate, stabilite de ministere și celelalte instituții centrale și locale ale administrației publice și avizate de Ministerul Finanțelor.

Cu deosebită stimă,

PREȘEDINTE

prof. Ana Maria Voicu

Lasă un comentariu